Flyktingar som utvisats börjar nu vräkas

Flyktingar som utvisats börjar nu vräkas

Flyktingar som har fått avslag på sin asylansökan börjar nu vräkas. Totalt rör det sig om ungefär 900 personer som måste flytta från Migrationsverkets boenden.

När inrikesminister Anders Ygeman i januari sa att ungefär hälften av de 160 000 asylsökande som kom till Sverige förra året, kan komma att utvisas, så väckte det stor uppståndelse. Efter lagändringen den 1 juni, som innebär att en asylsökande idag bara kan få tidsbegränsat uppehållstillstånd och inte permanent som tidigare, så var det många personer som fick avslag på sin asylansökan och som förlorade rätten till ersättning och rätten till boende i Migrationsverkets lokaler.

Migrationsverket är idag osäkra på vad som kommer att hända med de personer som förlorar sitt boende. Kanske är det många som kommer att registreras som avvikande och man tror även att en del personer som idag bor olovligt i myndighetens boenden kommer att välja att stanna illegalt i Sverige. Det är bättre att stanna här illegalt än att åka tillbaka till sitt ursprungsland.

Enligt ett asylförslag som kom från EU-kommissionen i somras så ska dagens regler ersättas med förordningar som gäller som direkt lag i alla EU-länder. Då kommer det att bli omöjligt för Sverige att driva en mer generös flyktingpolitik än den som EU har fastställt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *