4 sätt för svenskar att se över sina finanser

Pengar verkar konstigt nog plötsligt ha blivit mycket mer viktigt än förr. Ibland kanske det verkar som att priserna bara stiger, och att pengarna räcker till allt färre saker. Men turligt nog finns det några enkla knep för att se till att pengarna både räcker längre, och växer om det skulle vara så att man har en del över att investera eller spara. Här kommer fyra enkla knep för att få bättre privatekonomi.

Var öppen för nya investeringstjänster

Även om man inte bör dyka direkt rakt ned i varje enskild ny investeringstrend så är det ändå bra att vara öppen inför de förmåner som de faktiskt skulle kunna ge. Man kanske bör förhålla sig en aningen skeptisk till Bitcoin, då den faktiskt har hajpats något enormt under den senaste tiden. Fast kanske är det en bra idé att se över övriga kryptovalutor? Känner du dig inte trygg med detta så erbjuder nischade aktörer så som NordNet och Avanza ett stort antal gratisfonder som ger bra riskspridning då de endast investerar i etablerade stora aktiebolag.

Prisgranska när du köper nya vitvaror

Internet har gett oss många unika möjligheter. Från att ha levt i en ganska lokalt avgränsad verklighet så har vi plötsligt fått hela världen tillgänglig några klick bort. Detta har gjort att det är väldigt enkelt att jämföra prissättningar och utbudet gällande varor och tjänster., Vitvaror är en stor investering som kräver eftertanke. Genom att klicka här kan du jämföra tvättmaskiner för att hitta bästa möjliga pris.

Förlora inte pengar på dålig ränta

På senare tid så har storbankerna inte erbjudit mycket mer än nollränta när det kommer till sparkonton. Tar man i åtanke minsta lilla inflation så betyder det att man helt enkelt förlorar pengar när man låter dem ligga på oförmånliga sparkonton. Ett enkelt sätt att förhindra detta, och även tjäna lite på sina sparpengar, är att helt enkelt byta till någon av de mer nischade finansinstituten som erbjuder sparkonton med ränta. Så länge du ser till att kontot de erbjuder omfattas av insättningsgarantin så är de minst lika trygga som storbankerna.

Var alltid villig att byta bank

Det är en myt att det finns en trygghet i att ha samma bank hela livet. Denna sorts tänk leder ofta till att man låser in sig själv i oförmånliga villkor. Inte sällan betalar man onödigt mycket i avgifter som har att göra med internetbank, bankkort och diverse betaltjänster. I många fall är det inte svårare att byta bank än att man helt enkelt skriver på ett papper så sköter den nya banken resten. Konstigt nog så är det just detta enkla steg som av någon anledning hindrar folk från att byta bank och spara pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *