Spara pengar på mat och få koll på budgeten!

Spara pengar på mat och få koll på budgeten!

Små förändringar kan göra stor skillnad för din ekonomi. Matbudgeten är för de allra flesta en stor del av den totala månadsbudgeten. Som tur är får du här några bra tips på hur du kan minska matkostnaderna.

Kika på kilopriset när du handlar

Att det ofta tjänar sig att köpa storpack är ju allmänt känt. Ibland är det en så stor skillnad att det är dyrare att köpa en påse sås än att köpa fyra. Så länge du tror att du kommer att kunna äta upp maten innan den blir dålig bör du vara uppmärksam på kilopriserna när du är inne i affären.

 

Ha en frysvecka

Det är lätt att glömma alla matvaror som ligger i frysen. Därför är det ett bra tips att ha en frysvecka! Reglerna är ganska enkla:

1. Använd innehållet i frysen för att göra middag.

2. Städa ut köksskåpet också. Finns det något du kan använda dig av?

3. Köp inte något nytt innan du absolut måste.

4. Köp färskvaror om det behövs, men fortsätt käka frysvarorna tills de är slut.

5. Voila! Nu är du klar! Maten i frysen har använts upp och du har nu mer utrymme i den här månadens budget. Varför inte spendera extrapengarna på ett skönt schampoo från HairLust? Du skulle också kunna göra barnen extra glada med nya leksaker eller lekredskap från ledon.se och verkligen sätta igång sommarroligheterna.

 

Planera middagen för hela veckan

Om du har en plan när du kommer in i mataffären är det mindre troligt att du spenderar för mycket på mat eftersom du vet exakt vad du ska köpa. Ett bra tips kan vara att tillbringa en halvtimme varje söndag på att göra en plan för vad du ska äta under resten av veckan.

 

Ät innan du handlar

Det här kan vara ett enkelt tips, men ändå viktigt att tänka på. Om du handlar när du är hungrig kommer du förmodligen att handla mycket mer än du faktiskt behöver.

Ha alltid med dig en energy bar eller en påse med nötter om du skulle bli hungrig på vägen hem från jobbet – så kan du bli av med den värsta hungern innan du åker och handlar.

Lycka till med handlingen och budgeten! Alla småkostnader har stor betydelse för den totala månadsbudgeten nu i sommar då man gärna vill åka på semester eller köpa nya kläder.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *