Hillary Clinton i ledningen

Hillary Clinton i ledningen

Hillary Clinton, som är demokraternas kandidat i det amerikanska presidentvalet, stärker greppet om att stå som segrare den 8 november i år.

Nyhetsbyrån Reuters har nu gjort en färsk mätning tillsammans med undersökningsföretaget Ipsos och den visar att Clinton nu leder med hela 12 procent över Donald Trump. Clinton har haft en tydlig ledning ända sedan partiernas konvent i juli, men avståndet mellan de båda kandidaterna ser ut att ha vuxit de senaste veckorna. Fortfarande är dock motståndet mot de båda kandidaterna rekordhögt och hela 22 procent av de som svarat på undersökningen säger att de helst inte skulle välja någon av de två kandidaterna och det är därför mycket möjligt att de som tvekar kommer att rösta på en oberoende kandidat. Kanske libertarianen Gary Johnson eller de grönas Jill Stein.

I en färsk prognos som Upshot gjort tillsammans med staten New York, så verkar det som om demokraterna med 60 procents säkerhet kommer att vinna tillbaka senaten. Idag har republikanerna 54 procent av platserna och demokraterna endast 44, eftersom två platser fylls av en oberoende kandidat. Republikanerna bedöms dock behålla sin makt i Representanthuset. Idag har republikanerna 247 platser och demokraterna 186 av de totalt 435 platserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *