Köpa hus utomlands under 2017

Köpa hus utomlands under 2017

Många människor som har rest utomlands har känt frestelsen att köpa hus utomlands. Till exempel så överväger brittiska medborgare ofta att köpa utomeuropeiska hus i närliggande europeiska länder som Frankrike eller Spanien, och fastighetsmäklare lokaliserar ofta nära populära turistattraktioner för att sälja hus till sådana besökare.

Ibland kan priset på utländska fastigheter tyckas mycket attraktiv på grund av den valutakurs som gynnar de potentiella köparnas valuta. Turister kan också bli förälskade i ett härligt resmål, som kanske leder till ett intresse av att köpa utomeuropeiska hus som ett sätt att tillbringa mer tid där. Ytterligare anledningar kan vara att folk är intresserade av att investera i undervärderade utomeuropeiska hus som bygger på uppfattningen att det kommer att stiga i värde under tiden.

Oavsett din motivation för att köpa ett utomeuropeiskt hus, kan följande tips hjälpa dig på vägen och vad du ska tänka på.

 Tips 1: Undersök marknaden noggrant

Även om den globala fastighets prisutvecklingen förekommer, kan fastighetsmarknaderna i olika lokaler gå igenom cykler av stigande och sedan korrigera lägre, vilket kan vara oberoende av varandra.

Med andra ord, bara för att fastighetsvärdena stiger i ditt närområde, betyder inte att de också ökar i Spanien eller Frankrike. Sådana trender är särskilt viktigt för investerare som vanligtvis kommer att vilja köpa nära botten och sälja nära toppen av en cykel.

Vidare har vissa länder förhindra eller begränsa fastighetsägande av utlänningar, så du kommer att vilja vara säker på att du har laglig rätt att köpa fastigheter i landet, och under vilka förutsättningar man kan göra det, innan du lämnar över några pengar för att undvika bedrägerier eller besvikelse.

I grund och botten, verkligen är det vettigt att göra dina läxor om fastighetsmarknaden i det land du funderar på att göra ett köp innan dina pengar. Detta innefattar kontroll växelkursen och stabilitet i det land du vill göra ett köp (gratis valuta verktygen kan hittas på Expatica).

 Tips 2: Skaffa professionell köphjälp

Bra erbjudanden kan säkert tas när man köper utländska fastigheter direkt från ägarna. Men om du inte är bekant med den utländska fastighetsmarknaden, sedan köpa genom en professionell fastighetsmäklaren eller från en ansedd bygg kan ge användbar vägledning som kan hjälpa dig att undvika många fallgropar när man köper utomlands egendom, eller så kan du naturligtvis få lite hjälp för hyresrätter.

Dessa yrkesgrupper har normalt en skyldighet att se till att du får korrekt information om detaljerna i köpet. De kommer också brukar göra en ansträngning för att avsluta affären och försäkra din tillfredsställelse med det.

 Tips 3: Se över ett juridiskt ombud

Även fastighetsaffärer i ditt hemland i allmänhet inte kräver tillgång till en advokat, som har en oberoende professionell advokat som representerar dina intressen och tittar ut för potentiella juridiska problem kan vara ovärderligt när man köper utomlands egendom.

UKForex: Konkurrens valutaväxling

 Tips 4: Se till att vikta dokument översätts

Innan du registrerar alla dokument som rör en potentiell fastighetstransaktion, se till att du har dem professionellt översättas om de är skrivna på ett främmande språk, såsom franska eller spanska, att du inte är helt bekväm läsning. I allmänhet, måste du veta exakt vad du och säljaren är överens om att i ord som du tydligt kan förstå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *