Apple sätter sin användarvänliga stämpel på de nya iPhone 7 kamerorna

Apple sätter sin användarvänliga stämpel på de nya iPhone 7 kamerorna

Apple höjde kvaliten på sina kameror i deras flaggskepps telefoner när de meddelade om sina nya telefoner iPhone 7 och iPhone 7 Plus för ett litet tag sedan. Andra företag har redan gått vidare med strategin om ”dubbla kameror” för smartphone fotografier, detta gör sig märkbart hos företag som HTC, LG och Huawei.

”Även om det inte är de första ”dubbel kamerorna som blir monterad i en smartphone, är det inte av samma kvalitet med de andra i termer av funktionalitet”, säger Brian Blau, en forskningschef för Gartner.

Dubbla kamera för bättre UX

Apples val att gå vidare med iden har gjort en enorm skillnad för konceptet, ”Apple uppgraderade också kamera appen för att använda dubbel kameran lättare, och det kan vara deras bästa egenskap, då fokus på användarupplevelsen alltid är en av Apples styrkor”, säger Blau. Användarupplevelse ger värde till en produkt och är mycket viktigt, för alla typer av produkter, om vi tar som exempel även för svenska kondomer är viktigt vilken typ av erfarenhet erbjuder.

IPhone 7 Plus har två kameror som i princip är ihopkopplade på baksidan. Det är en 12 megapixel kamera med en 28 mm lins som finns med i bas versionen av telefonen, samt en kamera med en 56mm lins. Denna setup tillåter en ”fotograf” att fånga bilder med bättre zoom tagning på längre avstånd från ett avstånd.

iPhone 7 gör sig mera ”fotografvänlig”

”Så vitt jag vet, är det första gången som någon har gått vidare med detta tillvägagångssätt med dubbla kameror,” säger Ian Fogg, en senior director vid IHS.

Det dubbla kamerasystemet, som har en 2x optisk zoom och 10x digital zoom, kan också producera djupa fälteffekter. Genom att trycka på en ikon, kommer kameran att fokusera på ett motiv i förgrunden och sudda till bakgrunden, eller för den delen, en trevlig porträtt effekt.

Dock är programvaran för porträttet effekten ännu inte tillgänglig, det kommer att komma som en uppgradering i framtiden.

”Vi kommer att behöva se hur den simulerade fokusen ser ut i den verkliga världen”, konstaterade Stan Horaczek, online-editor för Popular Photography och American Photo ”, men att ha förmågan att ta bilder med en riktig 56mm motsvarande lins utan att digitalt zooma är en ganska stor sak. ”

Apple verkar rikta in sig på några mycket specifika aspekter av kameramarknaden där speciella kameror fortfarande har en klar fördel, tillade han.

”IPhone 7 Plus har en” optisk zoom ”- om du använder termen löst – vilket är något smartphone kameror normalt inte kan göra” berättade Horaczek.
7 Plus optiska zoomen, zoomar inte i traditionell mening av att mjukt utvidga ett objekt. Det hoppar från en storleks utvidgning till en annan …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *