De 3 Viktigaste Inredningsprinciperna

De 3 Viktigaste Inredningsprinciperna

I slutet av den här artikeln kommer du att kunna känna igen och använda grundläggande inrednings principer som används av varje interiör designer för att skapa en bra design, och vem vet, kanske kommer du också spara lite pengar, eller börja med en helt ny karriär! Låt oss nu börja från början, och tänka ut en ide om vad du vill åstadkomma.

Nu när du har en idé om inredning och design, kan vi gå vidare och lära dig något riktigt användbart, principerna för inredning och design. Låt oss börja!

 

Inredningsbalans

I en kort mening för dem som bara skannar igenom denna artikel, så kan balans beskrivas som jämn fördelning av den visuella vikten i ett rum. Det finns tre typer av balans: symmetrisk, asymmetrisk, och radial.

 

Symmetrisk balans finns vanligtvis i traditionell interiörer. Symmetrisk balans kännetecknas av samma objekt som upprepas i samma positioner på vardera sidan av en vertikal axel, du kan till exempel komma ihåg gamla rum där på varsin sida av ett rum är en exakt spegelbild av den andra. Denna symmetri speglar också den mänskliga formen, så vi är födda med att känna oss bekväma i en balanserad miljö.

 

Asymmetrisk balans är mer lämpligt i design i dessa dagar. Balans uppnås med några olika objekt som har samma visuella vikt eller ögonattraktion. Asymmetrisk balans är mer avslappnad och mindre krystat i känslan, men det är svårare att uppnå. Asymmetri föreslår rörelse, och leder till mer livliga inredning. Ett exempel på asymmetrisk balans kan vara Akustikputs som är ett modernt val just nu.

 

Interiör designen

När du håller på med inredning och design är det nödvändigt att tänka på huset eller lägenheten som en helhet, en serie av utrymmen som kopplas samman med hallar och trappor. Det är därför lämpligt att en gemensam stil och tema löper genom hela fastigheten. Detta innebär inte att alla inredningselement bör vara samma, men att de ska fungera tillsammans och komplettera varandra för att stärka hela kompositionen. Ett sätt att skapa detta tema eller handlingen är med genomtänkt användning av färg. Färger är i allmänhet ett bra sätt att sätta ihop en samling av utrymmen. Du kan till exempel välja tre eller fyra färger och använda dem i varierande nyanser i hela huset.

 

 

Kontaktpunkt för inredning och design

Största fiende för inredning och design är tristess. Ett väl utformat rum har alltid, beroende på storleken av det, en eller flera kontaktpunkter. En kontaktpunkt som skall vara dominerande för att dra uppmärksamhet och tillräckligt intressant för att uppmuntra betraktaren att titta vidare. En kontaktpunkt måste alltså ha ett bestående intryck, men det måste också vara en integrerad del av inredningen som är kopplad till varandra genom skala, stil, färg eller tema. En öppen spis eller en platt-tv är det första exemplet på vad de flesta människor tänker på när vi talar om ett rums kontaktpunkt.

 

Om du inte har en naturlig kontakt eller samlingspunkt i ditt utrymme, såsom en öppen spis, så kan du till exempel skapa en genom att markera en viss bit av möbler, konstverk, eller genom att helt enkelt måla en kontrasterande färg i ett och samma område. Försök dock att hålla balansen,, så att kontaktpunkten inte stjäl all uppmärksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *