Finslipa ditt företag

Finslipa ditt företag

Om du redan har skapat ditt företag, så grattis – då vet du säkert redan mycket om hur det bör skötas och om hur du får pengarna att rulla in. Men om du är ny inom företagsbranschen kan du behöva lite hjälp på traven när du utformar och finslipar ditt företag och dess image.

I den här artikeln får du lära dig om vikten av en tydlig och lockande image samt generella tips och råd om hur du tjänar så mycket pengar som möjligt. Läs vidare för att ta ditt företag till nästa nivå.

Renodla din image

Det viktigaste för ditt företag och dess fortlevnad är dess image. Imagen är det första som dina kunder och klienter upplever när de kontaktar dig eller besöker din webbsida, och eftersom det första intrycket är det viktigaste kan det skada dig rejält om du inte lagt ner tillräckligt med tid och energi på grundarbetet.

I begreppet ”image” ingår flera aspekter som alla är av största vikt för hur du upplevs i företagsvärlden. Till exempel kan nämnas din webbsida, din logotyp och hur du uppför dig vid kontakt med dina kunder – allt detta ska vara professionellt och personligt.

Ett bra kundbemötande är A och O

Om dina kunder känner att du är trevlig och ärlig kommer de att utnyttja dina tjänster om och om igen. Det är därför av största vikt att du lägger mycket energi på att ständigt vara trevlig och tillmötesgående.

I det fall du säljer varor som kläder, presentartiklar eller andra småsaker som ofta säljs till privatpersoner kan du fundera på möjligheten att skicka med en liten present med beställningarna. Det kan till exempel röra sig om presentkort på nästa beställning ifall kunden går med på att recensera sina varor, eller billiga men omtyckta gåvor som lite godis eller småprylar.

Tänk också på att vara trevlig i tonen vid telefonsamtal, e-postkontakt och personliga möten. Hur du beter dig på daglig basis bestämmer hur stor din framtida klientel kommer att vara.

Se upp för onödiga kostnader

Med ett nystartat företag på halsen kan det vara svårt att matcha inkomster och utgifter på ett balanserat sätt. Du bör därför undvika så många onödiga kostnader som helst och hela tiden fundera på om du kanske kan ändra på någonting för att spara in mer pengar. Det tjänar du stort på i längden.

När du letar efter en lämplig butikslokal kan det till exempel löna sig stort att använda en söktjänst för att snabbt få överblick över alla tillgängliga lokaler i din närhet. Då kan du lista dessa efter exempelvis pris och lokalstorlek för att hitta just det kontor som passar dina specifika behov.

En bra idé är att hyra in dig på ett så kallat kontorshotell. Då delar du lokal med andra företag och minskar på så sätt kostnaderna rejält – på så vis kan du satsa på ett bättre läge eller högre standard utan att det kostar alltför mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *