Ett sätt att hantera pengar på 2017

Ett sätt att hantera pengar på 2017

2017 förväntas ta med många tekniska förändringar, till exempel hur folk kommer att hantera och skicka sina pengar, men det bör även påpekas att folk kommer fortsätta låna sina pengar via nätet på olika sätt och det finns idag en rekordstor marknad för micro lån,till exempel genom fair-laan.se, och tjänster som erbjuder dig pengar inom 24 timmar. Det kommande året kommer vi att få se stora förändringar i hur folk hanterar sina pengar då den nya tekniken styr en större del av detta.

Pengar genom Messenger

Facebook testar just nu ett nytt alternativ som syftar till att lyfta fram bolagets förmåga att hantera person till person betalningar via sin chat applikation Messenger. Företaget bekräftar att de har lagt till ett nytt alternativ i sin flaggskepps app och dess huvudnavigering med titeln ”skicka eller begär pengar.” Funktionen kommer att flytta Facebook-användare i Messenger för att hantera betalningar, eller skicka dem direkt till Appstore för att ladda ner Messenger, om det inte redan är installerat på mobilen.

Messenger stöd av person till person betalningar är endast tillgängligt i USA för tillfället, så den nya ”skicka eller begär pengar” -funktionen är bara synlig för amerikanska Facebook-användare, så som det ser ut idag. Testet började för cirka två månader sedan.

Ni kanske minns att Facebook introducerade person till person betalningar i Messenger i början av förra året. Denna strategi som Facebook har valt att placera i sitt nätverk är på grund utav att konkurrera med andra dominerande betalnings appar som Venmo eller PayPal, till exempel. Alternativet fungerar genom att ge användarna möjlighet att ansluta sina betalkort (t ex Visa eller Mastercard) till Facebook och sedan trycka på en knapp i Messenger för att skicka pengar till sina vänner utan några avgifter.

Men i den nuvarande versionen av Messenger är alternativet betalningar undanstoppad under en meny med ”mer” alternativ, då huvud chatten’s gränssnitt redan är fullt av funktioner som låter användare ngöra saker som att lägga klistermärken, foton, GIF eller röst meddelanden till deras samtal.

Nya sätt att betala

Det innebär att många Messenger-användare förmodligen inte inser att det finns en möjlighet att skicka pengar via appen. Facebook behöver ändra på det. Det är därför det i huvudsak utnyttjar kraften genom att markera sin betalningstjänst. Företaget har också på senare tid använt navigering för att skicka användare till andra områden som de vill expandera, inklusive Moments, evenemang, grupper, butiker, denna dag, och rörelser.

Person till person betalningar är i dagsläget Facebooks första steg in på den bredare marknaden av denna sorts betalningar. Men företaget har sagt att det inte vill verka ensamna i denna typ av verksamhet – utan i stället nå ut till andra parter. I en intervju i höstas med Wired, sa David Marcus, en före detta PayPal chef som nu leder Messenger, att Facebook så småningom vill göra det möjligt för transaktionsfria betalningar för företag, för att sedan tjäna pengar när företaget betalar för att vara med eller vill bli promotade.

Men innan konsumenternas transaktioner blir verklighet med sina favorit e-handelstjänster via Facebook och Messenger, behöver de ansluta sina betalkort till Facebook … och det första steget är att veta att en ens Messenger-baserade betalningstjänsten existerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *