Norwegians direktflyg från Spanien till USA

Norwegians direktflyg från Spanien till USA

Har du på senare tiden övervägt att köpa flygresa? För inte så länge sedan var det en tanke som främst dök upp i samband med planerad semester.Om du en resande ganska ofta eller ens på en daglig basis om du vill vara säker på att du alltid har rätt produkter du besöker Made4men.se. Dessa dagar är det däremot inte ovanligt att mer eller mindre spontant bestämma sig för att åka med flyg. I förhållande till tidigare decennier har marknaden för prisvärda flygresor expanderat drastiskt. Priserna har även pressats nedåt av jämförelsetjänster från företag och tjänster som Google, Skyscanner Ltd och Momondo.

Norwegians framgångar

Ett flygbolag som tagit vara på detta är Norwegian Air Shuttle ASA, mer känt under dess kortform Norwegian. Sedan det grundades 1993 har de stadigt utökat sin verksamhet och är nu det tredje största Europeiska flygbolaget med inriktning på lågprisflyg. Fram till början av 2010-talet var deras verksamhet till stor del fokuserad på inomeuropeiska rutter och direktlinjer var relativt ovanliga. Sedan dess har resenärernas möjligheter att nå världens alla hörn successivt blivit bättre och bättre.

Norwegian har visat sig vara väldigt aktiva i alla regioner där flyg är efterfrågat och lönsamt. Enligt vad bolagets kommersiella direktör, Thomas Ramdahl, framhåller i en pressrelease från 7 september, 2016, så ligger en stor del av framtiden i direktflyg från USA. Det är därför som Norwegian inte bara är det Europeiska flygbolag som erbjuder flest direktrutter från USA till Europa, utan även därför som de väljer att stadigt utöka antalet rutter. Med den ambitionen valde de nyligen att inleda de första stegen mot en lansering av fyra direktrutter mellan Spanien och USA. För att det ska bli verklighet krävs att deras nya serie av Boeing 787 Dreamliners blir redo för flygning. Enligt planerna ska allt vara klart till juni 2017 då de lanserar direktrutter mellan Barcelona i Spanien och de amerikanska städerna New York (New York), Los Angeles (Kalifornien), San Francisco (Kalifornien) och Fort Lauderdale (Florida).

Flygbolaget bidrar på alla delar

Betyder det att endast amerikaner kommer att dra nytta av detta? Förmodligen inte. I samband med lanseringen planerar de även att etablera en bas för långdistansflyg i Barcelona i Spanien där två Boeing 787 Dreamliners kommer att vara stationerade vid flygplatsen El Prat. För Spaniens del kan tänkas att detta inte bara ger utökade resemöjligheter, utan även möjligheter till jobb för ortsbefolkningen. Oavsett så har Norwegian kommit att satsa stort på långdistansflyg. Enligt bolagets grundare, Bjørn Kjos, finns det ett stort behov av billiga biljetter för resor mellan Europa och USA. Kanske sammanfaller det med förändrade möjligheter till global turism. Tittar man på, bland andra, Spanska turister så har en drastisk ökning av Europeisk turism observerats i Thailand, Storbritannien och USA. Oavsett så stundar för samtliga européer en spännande framtid med bättre förbindelser

Vad har då resenärer att se fram emot? Om allt går igenom kommer med största sannolikhet priserna för att resa mellan Europa och USA att pressats ytterligare. Det finns däremot en del stötestenar. Lufttrafiken är utsatt av hård konkurrens. Det franska flygbolaget ASL Airlines France har också riktat in sig på den amerikanska marknaden. För att Norwegian ska få de tillstånd som krävs för den planerade utökning av trafik mellan Spanien och USA krävs att samtliga ansökningar som tidigare skickats in av andra bolag behandlas. Just nu verkar det som att omständigheterna riskerar att bidra till en fördröjd lansering av Norwegians satsning då det är oklart hur arbetsbelastningen hos amerikanska Department of Transportation ser ut. Hur utvecklingen blir finns det anledning att

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *